Hilvers Social
Hart voor mensen

Hilvers social

Bij Hilvers Social werken en leren mensen met achterstand tot de arbeidsmarkt. In onze twee overzichtelijke en beschutte bakkerijen, in de binnenstad van Arnhem en de bakkerij aan de Rozendaalselaan in Velp, is er veel tijd en ruimte voor mensen die meer begeleiding nodig hebben.

Hilvers Social is het afgelopen jaar uitgegroeid tot een volwaardige en inclusieve werkplek waar ons team onder leiding van leermeesters met veel plezier cakes, koekjes, gebakjes en Arnhemse Meisjes maakt. Het aantal (activerende) werkplekken breidt nog steeds uit doordat we maatschappelijk betrokken zijn.

 

Neem contact op
Nedertarwe
Hart voor duurzaamheid

Nedertarwe

We werken met meel en bloem van Nedertarwe. Dit is gemaakt van graan van Nederlandse akkers. Dit is bijzonder, want meestal komt graan voor Nederlands brood uit Canada, Duitsland of Frankrijk. Boeren die Nedertarwe verbouwen, boeren weliswaar niet biologisch, maar vinden duurzaamheid wel heel belangrijk. Ze stimuleren de biodiversiteit op hun akkers door hun akkerranden te voorzien van bloemenranden. Ook werken ze actief aan een betere bodemkwaliteit van hun akkers en beperken ze de inzet van gewasbeschermingsmiddelen en hun CO2-uitstoot. Akkers waar Nedertarwe groeit, dragen dus bij aan een gezonder en rijker Nederlands landschap. Royal Koopmans controleert de inspanningen van de Nedertarweboeren, certificeert ze en biedt hiervoor een eerlijke prijs.

Meer over Nedertarwe
Lokaal fruit
Hart voor Arnhem en de regio

Lokaal zakendoen

We zijn een Arnhems bedrijf en houden van onze stad. We zijn blij dat we brood, banket en chocolaterie mogen leveren aan bekende Arnhemse bedrijven als het Nederlands Openluchtmuseum, Koninklijke Burgers’ Zoo, Provincie Gelderland en Nationaal park De Hoge Veluwe.  Ook werken we graag samen met lokale partners die net als wij willen bouwen aan een mooiere wereld. Het is onze missie om elkaar als ondernemers in regio Arnhem te versterken. We werken bijvoorbeeld samen met:

  • Fruitkwekerij de Stokhorst: met hun verse fruit wordt ons vruchtengebak echt een feestje
  • Arnhem Angus: hun duurzame rundvlees maakt onder andere onze worstenbroodjes onweerstaanbaar
Neem contact op
Vegan brood
Hart voor duurzaamheid

Tegen voedselverspilling

In 2022 kwamen vanuit onze 15 winkels ongeveer 85.000 broden en 20.000 gebakjes onverkocht retour naar de bakkerij. Dat vinden we niet alleen jammer van onze heerlijke producten, maar ook een enorme verspilling van grondstoffen, energie, verpakkingen, arbeid en brandstof. We nemen diverse maatregelen om voedselverspilling te voorkomen:

  • We stimuleren klanten om (online) te bestellen.
  • Voor onverkochte producten zoeken we een nieuwe bestemming, bijvoorbeeld in samenwerking met 2Good2Go en Koninklijke Burgers’ Zoo.
  • Sommige producten kunnen we hergebruiken. Zo gebruiken we broodkruim van oud brood in onze worstenbroodjes en restproduct van Arnhemse Meisjes in ons unieke suikerbrood.
Neem contact op
sponsoring
Hart voor de stad en regio

Goede doelen steunen

We zijn dankbaar dat we als Bakker Hilvers kunnen voorzien in ons eigen dagelijkse brood, dat van onze familie, onze medewerkers en van veel inwoners van Arnhem en omstreken. Dat dit in onze branche niet vanzelfsprekend is, hebben we tijdens de energiecrisis van dichtbij ervaren. Daarom delen we waar we kunnen uit aan mensen die niet vanzelfsprekend in hun eigen onderhoud kunnen voorzien en steunen we lokale initiatieven en goede doelen met financiële middelen of producten, zoals Voedselbank Arnhem en Ome Joop’s tour. Dankzij ons spaarsysteem kunnen klanten bovendien zelf of als club sparen voor een sponsorbijdrage.

Neem contact op