Bakker Hilvers binnenstad
1e generatie Hilvers

Arnhems oudste bakker

In 1767 koopt Bakker Stakebrand voor 45 gulden een bakkerij in de binnenstad van Arnhem en treedt toe tot het gilde van “Brouwers en Backers”. Tot 1929 is zijn familie eigenaar van de bakkerij, daarna neemt bakker Abbenbroek het bedrijf over. Die verkoopt de bakkerij, net als zijn voorganger door gebrek aan opvolging in zijn familie, in 1950 aan bakker Heije Hilvers uit Assen.

Neem contact op
tweede generatie Hilvers
2e generatie Hilvers

Een begrip in Arnhem

Omdat de binnenstad van Arnhem door de Tweede Wereldoorlog grotendeels is verwoest, moet Heije zijn bakkerij verplaatsen. Hij vindt een geschikte locatie op Monnikenhuizen. Hier bouwt hij, samen met zijn drie zoons Harm, Aike Sr. en Jan, zijn bedrijf op. En met succes! In 1959 heeft hij meer dan 40 bakkers/broodbezorgers in dienst die met bakfietsen brood bezorgen in Arnhem. Veel oudere ‘Ernemmers’ kennen Bakker Hilvers daar nog van. Omdat bakkerswinkels steeds populairder worden, stopt Bakker Hilvers in 1970 met brood bezorgen. Als Heije onze huidige bezorgeconomie eens had kunnen voorzien! Anno nu bieden we weer diverse mogelijkheden in brood en gebak bezorgen.

Neem contact op
Hilvers derde generatie
3e generatie Hilvers

Een hypermoderne bakkerij

In 1990 komen de kleinzoons van Heije; Aike jr., André en Heije jr. in het bedrijf. Zij willen Arnhem een groter broodassortiment en banket kunnen bieden. In 1993 verhuist het bedrijf naar een voor die tijd hypermoderne bakkerij aan de Blankenweg. In 30 jaar tijd kan er veel veranderen. De hypermoderne bakkerij van toen past niet meer bij de huidige duurzaamheidseisen. Daarom werken we aan een nieuwe bakkerij van de toekomst.

Contact
Mijlpalen Bakker Hilvers
Bakker Hilvers

Mijlpalen

In 2015 slaan Aike, André en inmiddels ook zus Wilma een nieuwe weg in. Naast de centrale bakkerij aan de Blankenweg, rusten ze steeds meer winkels uit met vloerovens om live desembrood, broodjes, croissants en snacks te kunnen (af)bakken. Deze ambachtelijke beleving wordt door veel klanten gewaardeerd.
Er volgen een paar feestelijke hoogtepunten:

  • In 2015 opent de leerbakkerij voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt.
  • In 2017 wordt het 250-jarig bestaan groots gevierd.
  • In 2018 wordt Bakker Hilvers gekozen tot Gelders Familiebedrijf van het jaar.
  • In 2019 wordt Bakker Hilvers bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier.
Contact
4e generatie Hilvers
4e generatie Hilvers

Klaar voor de toekomst

In 2021 treedt Aike Hilvers terug als algemeen directeur en nemen André en Mieke de leiding van de bakkerij over. Zus Wilma gaat zich specifiek richten op de ontwikkeling van Hilvers Social, het leer-werkbedrijf van Bakkerij Hilvers. Wouter, Jeroen en Bas, de drie zoons van André en Mieke, hebben inmiddels op diverse plaatsen in de bakkerij een verantwoordelijke taak. Wouter heeft de bakkersopleiding in Wageningen gevolgd, is verantwoordelijk voor de desembakkerij en de chocolaterie en heeft veel contacten met het derde kanaal. Jeroen studeerde bedrijfskunde en werkt vooral op kantoor, waar hij zich bezighoudt met financiële en bedrijfskundige taken. Bas studeerde Small Business & Retail Management en wordt een ‘procesgek’ genoemd door zijn broers. Hij loopt veel met zijn vader André mee in de bakkerij.

Generaties familie Hilvers

Familiebedrijf

Samenwerken met familie kent uitdagingen. Jeroen: “Ieder van ons heeft zijn eigen expertise. Ik maak begrotingen en Wouter kan ons product perfect verkopen. We moeten ons vooral niet met elkaars taken bemoeien: iedereen doet nu waar hij goed in is.”

Wouter: “De zaak zal nooit tussen ons als broers in komen te staan. Bakkerij Hilvers is altijd door een aantal familieleden gerund; ik weet niet beter. Als er toch iets is, praten we het nog dezelfde dag uit zodat we de volgende ochtend met een schone lei weer verder kunnen.”

Bestel via Whatsapp