Sociaal ondernemen zit in ons DNA. We weten niet beter of in ons familiebedrijf was altijd al plek voor mensen met minder kansen op de arbeidsmarkt. In 2016 werd dat structureel en formeel toen we samen met Siza een leerbakkerij openden aan de Broerenstraat. In 2020 namen we de begeleiding van kandidaten in eigen beheer onder de noemer Hilvers Social. Sinds die tijd is het aantal leerwerkplekken flink uitgebreid, onder andere in een tweede leerbakkerij en in onze winkels en is sociale betrokkenheid één van de vijf pijlers in ons beleid. Wat dat precies betekent, zie je in deze video.

Erkenning: finalist voor de Award Inclusief Ondernemer 2023

We zijn heel blij dat deze ontwikkelingen en onze initiatieven om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een fijne werkplek te bieden, worden gezien, want we zijn één van de vijf finalisten in Midden-Nederland van de verkiezing voor Inclusief Ondernemer van 2023.

Over Stichting Inclusief Midden-Gelderland

Deze verkiezing is een initiatief van Stichting Inclusief Midden-Gelderland. Zij beheert een fonds om inclusief ondernemerschap te bevorderen en kansen te vergroten voor mensen met een arbeidsmarktachterstand. Ze streven ernaar een expert en verbinder te zijn in dit domein, samenwerkend met werkgevers, overheden en onderwijs om de regio de meest inclusieve arbeidsmarkt van Nederland te maken. Voor de Inclusief Ondernemer van het Jaar Award beoordelen ze sociale werkgevers op kwaliteit, kwantiteit, ambassadeurschap, duurzaamheid en diversiteit. Het bestuur kiest de uiteindelijke winnaar die tijdens het Jaarevent op 30 november a.s. bekend wordt gemaakt. Naast Bakker Hilvers zijn ook Albert Heijn, de Driegasthuizengroep, Restaurant de Veerstal en Rozet genomineerd.

Inclusief Werkgeversnetwerk Samen voor een Baan is een samenwerking van: Stichting Inclusief Midden Gelderland, Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland, UWV en Scalabor.