07-06-2022

Prijs- en assortimentswijziging

In de afgelopen maanden zijn onze productiekosten gestegen. Dit heeft helaas consequenties voor ons assortiment en onze verkoopprijzen. Met ingang vandaag voeren we een aantal prijs-, assortiments- en productwijzigingen door.

Home Nieuws Prijs- en assortimentswijziging
Voor veel mensen zal het niet als een verrassing komen: ook wij hebben te maken met stijgende grondstof- en energieprijzen. De grondstofprijzen stegen 91%, energiekosten 63%, verpakkingskosten 51%, personeelskosten 7% en brandstofkosten 57%. Helaas heeft dit ook  consequenties voor ons assortiment en onze verkoopprijzen:
 
Prijswijzigingen
Voor elk brood hebben we zorgvuldig een nieuwe kostprijsberekening gemaakt. De uitkomst is dat de prijzen van alle broden stijgen, maar niet allemaal evenveel. De prijs voor een tarwe busbrood stijgt bijvoorbeeld 2,7%, maar de prijs van een vloer volkoren sesam 15,6%. Wil je weten wat de nieuwe prijs van jouw favoriete brood wordt? Je kunt het vinden in onze webwinkel of navragen bij onze winkelmedewerkers.
 
André Hilvers: “We vinden het belangrijk dat goed, ambachtelijk brood op alle dagen voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk blijft. Daarom hebben besloten om de prijsstijging van fijn volkoren, bruin en wit brood beperkt te houden. Deze ‘basisbroden’ gaan €2,80, €2,70 en €2,70 kosten voor een heel brood. Om dit financieel mogelijk te maken, komt onze wekelijkse ‘4 voor de prijs van 3’ broodaanbieding met ingang van 20 juni a.s. te vervallen.”
 
Productwijzigingen
Pompoenpitten zijn momenteel erg duur. Daarom gaan we het recept van ons pompoenbrood verbeteren én in een half bakblik bakken. Zo blijft dit brood te koop voor de liefhebber, maar wel, net als koolhydraatarm brood of Vast Speltbrood, als ‘special’.
 
Ons Hilvers dubbel vezelbrood krijgt een andere vorm. Dit supergezonde brood van 100% volkorenmeel mag wel wat meer gezien worden. We geven het letterlijk en figuurlijk meer ‘body’ in een brede bakvorm met knip. Voor de kenners: vergelijkbaar met een Brabants bruin. Met één snee Hilvers Dubbel Vezel heb je voor €0,19 écht stevige kost op je bord!
 
Wijzigingen in het assortiment
De volgende broden gaan uit het assortiment: 
Melkwit vloer
Melkwit vloer zonnepit
Melkwit knip
Wit knip
Tarwe casino vierkant
Tarwe vloer maanzaad 
Tarwevloer sesam.
 
Onze winkelmedewerkers helpen je graag bij het vinden van een goed alternatief.
 
Hebben we ook nog goed nieuws?
Zeker! Er komt een nieuw brood in ons assortiment: Hilvers volkoren. Dit is een 100% volkorenbrood met lijnzaad, zonnepitten en havervlokken erop en erdoor. Dit heerlijke, gezonde brood gaat voor een heel brood €3,35 kosten.
 
Terug naar overzicht