17-05-2021

Mooie plannen #4: samenwerking met Stroopwafel Uniek

Per vandaag start Bakker Hilvers met de verkoop van gluten- en lactosevrije stroopwafels van Stroopwafel Uniek. De verkoop start als pilot in drie filialen: Schuytgraaf, Huissen en Duiven. Als ze in de smaak vallen, wordt de verkoop uitgebreid naar alle filialen.

Home Nieuws Mooie plannen #4: samenwerking met Stroopwafel Uniek

Stroopwafel Uniek produceert gecertificeerd “Glutenvrij”. De stroopwafels zijn dus gegarandeerd geschikt voor mensen met coeliakie, een glutenintolerantie en/of een lactose-intolerantie. 

Deniz Uyanik, commercieel winkelbegeleider: “Voor mensen met een gluten- of lactoseallergie of -intolerantie kan het knap lastig zijn om geschikte producten te kopen. In onze winkels krijgen wij regelmatig de vraag wat we hen kunnen bieden, maar ons assortiment is grotendeels ongeschikt vanwege gluten of lactose in de receptuur of door gluten die in onze bakkerij en winkels ‘rondzweven’. Dat vinden we niet ‘lekker vriendelijk’ en dat kan anders. Met deze stroopwafels zetten we een stap in de goede richting.”

Door het zelf ontwikkelde recept van familiebedrijf Stroopwafel Uniek hebben de stroopwafels een unieke, lichte karamelsmaak, een stevige structuur en een lekkere smeuïge stroop. Ze worden per vier verpakt in een verzegeld, plastic, afsluitbaar en herbruikbaar bakje. Hierdoor blijven de wafels langer vers en zijn ze beter beschermd tegen brokkelen. 

De stroopwafels zijn niet alleen uniek van smaak (oordeel zelf!) maar worden ook nog eens uniek en ambachtelijk geproduceerd door mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Door hun werkervaring bij Stroopwafel Uniek kunnen zij beter voorbereid starten in een reguliere baan. 

Nieuwsgierig geworden? Kom dan langs in één van de drie bovengenoemde filialen. 

 

Terug naar overzicht