12-03-2021

Mooie plannen #3: Hilvers Social

Per 1 april a.s. nemen we de begeleiding van mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt en/of een indicatie activerend werk in eigen beheer onder de noemer Hilvers Social.

Home Nieuws Mooie plannen #3: Hilvers Social

Sinds 2016 werken we in ons filiaal in de Broerenstraat samen met Bakkerij Van Eigen Deeg. In deze leerbakkerij zijn medewerkers met een achterstand tot de arbeidsmarkt onder leiding van leermeesters van Siza aan het werk. Per 1 april 2021 nemen we de begeleiding van deze doelgroep in eigen beheer onder de noemer Hilvers Social.

Wilma Hilvers krijgt de leiding over Hilvers Social. Zij heeft in de afgelopen jaren haar passie voor het werken met deze doelgroep ontdekt en de cursus tot jobcoach gevolgd. Ook heeft ze zich verdiept in alle regelgeving die hoort bij het bieden van een passende werkomgeving voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt en/of een indicatie activerend werk. 

Wilma: “In 2020 hebben we als directie een intensief traject gevolgd met de Betekenisfabriek, om de koers voor de toekomst te bepalen. In de zgn. Betekenisweek kregen we ruimte om te 'dromen' hoe onze persoonlijke toekomst en die van het bedrijf eruit zou zien, als we onze droom zouden kunnen volgen. Voor mij werd al snel duidelijk dat ik graag nog meer mensen met indicatie in het doelgroepregister een plekje gun bij bakker Hilvers.

Omdat eind maart het samenwerkingsverband met Siza/van Eigen deeg in onze winkel in de stad stopt, wil ik die ambitie, natuurlijk samen met anderen, verder vorm geven binnen bakker Hilvers. Ik hoop zo nog meer mensen het gevoel te kunnen geven er echt bij te horen en een echte baan te hebben. Niet alleen in de leerbakkerij in ons filiaal in de Broerenstraat, maar ook binnen andere afdelingen van ons bedrijf. Ik heb erg veel zin om aan deze nieuwe uitdaging te beginnen en op die manier het sociale gezicht van bakker Hilvers te vergroten.”

 

Terug naar overzicht