24-05-2018

Bakker Hilvers in actie voor de bij

Met ingang van 28 mei starten we met de campagne 'Lekker BIJ-zonder!'. In deze campagne staan producten centraal die gezoet zijn met honing. Dit natuurproduct dat steeds vaker wordt toegepast als alternatief voor geraffineerde suikers en dat past goed in onze Lekker Puur gedachte.

Home Nieuws Bakker Hilvers in actie voor de bij

Met ingang van 28 mei starten we met de campagne 'Lekker BIJ-zonder!'. In deze campagne staan producten centraal die gezoet zijn met honing. Honing is een natuurproduct dat  steeds vaker wordt toegepast als alternatief voor geraffineerde suikers. Om die reden past het heel goed in onze Lekker Puur gedachte. De komende vijf weken breiden we ons Lekker Puur assortiment tijdelijk uit met met honing gezoete producten om klanten te laten proeven hoe heerlijk dat is.

Maar er is nog een goede reden om met deze campagne te starten. 

Bijen zijn als bestuivers van vele gewassen van noodzakelijk belang voor de voedselproductie en biodiversiteit. Door diverse oorzaken neemt het aantal bijen af, onder andere door het gebruik van landbouwgif, het maaibeleid (bloemen te vroeg maaien), gebrek aan natuurlijke nestruimte en afname van het aantal imkers.

Door bewust gebruik te maken van honing afkomstig van imkervereniging 'de Bijenstal' (Arnhem e.o.) en door verkoop van potjes honing vragen we aandacht voor hun inspanningen voor het behoud van bijenvolken.

Tip! Wil je met eigen ogen het werk van imkers zien in jouw directe omgeving? 

De bijenstal op het terrein van het Nederlands Openluchtmuseum is een stal die bevolkt wordt door bijenvolken van deze imkerverenigng. De stalcommissie is verantwoordelijk voor de aldaar geplaatste korven en/of kasten. Met deze korven en/of kasten wordt in het zomerseizoen met veel enthousiasme gedemonstreerd door de leden van de vereniging . Deze demonstraties vinden plaats vanaf ongeveer 1 mei tot 30 september en wel elke zondag van 10.30 tot 16.30 uur.

De bijenstal bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten is ook eigendom van deze vereniging. Ook op deze bijenstal wordt in het seizoen wekelijks gedemonstreerd, op zondagen van 12.30 uur tot 16.00 uur. 

Ook in Park Angerenstein is een bijenstal. Deze is op afspraak te bezichtigen.

Terug naar overzicht