Crowdfunding voor geld

  • U hebt spaargeld en wilt/kunt daar meer mee doen dan het tegen een minimale spaarrente op een spaarrekening zetten?

  • Spreekt het idee van crowdfunding u aan?

  • Voelt u zich betrokken bij Bakker Hilvers?

  • Wilt u het rendement dat de bank normaal gesproken op uw spaargeld maakt liever zelf ontvangen?

Hierna zetten wij voor u op een rijtje hoe u als crowdfunder financieel kunt bijdragen aan de plannen en ambities van Bakker Hilvers en wat voor u daarvan de voordelen zijn. Wilt u na het lezen meer weten of aanmelden? Neem dan via het contactformulier contact op met Aike Hilvers.

Geld voor geld, aantrekkelijk rendement
U stelt Bakker Hilvers een bedrag van € 5.000 (of een veelvoud hiervan tot een maximum van € 15.000) ter beschikking voor de periode van tussen de twee en vijf jaar. Wij bieden hiervoor een rente van 4 tot 5%, afhankelijk van bedrag en looptijd. Hiervoor sluiten wij met u een leenovereenkomst. Het geld gebruiken wij voor de realisatie van een project, bijvoorbeeld de realisatie van de Van Eigen Deeg bakkerij in de binnenstad. In de leenovereenkomst wordt het project ook genoemd, zodat u kunt volgen wat er met het uitgeleende geld gebeurt.

Een maand voor de aflooptermijn ontvangt u van ons de vraag of u uw inleg retour wilt ontvangen of de leentermijn wilt verlengen. Als u uw inleg retour wilt ontvangen, maken wij binnen tien dagen na afloop van het einde van de looptijd het leningbedrag met de rente op uw rekening over. Als u de leentermijn wilt verlengen, ontvangt u tegen dezelfde voorwaarden een nieuwe leenovereenkomst. 

De voordelen van crowdfunding zijn dat u een hoger rendement ontvangt dan op uw spaarrekening en dat u zelf de looptijd bepaalt (min. 2 jaar, max. 5 jaar).

Vragen en antwoorden
Kan ik tussentijds mijn geld terugvragen?
Helaas kan dat niet. Mede door de vaste leentermijn is Bakker Hilvers in staat om de genoemde rendementen te bieden.

Welke garantie heb ik dat ik mijn geld terug krijg?
Binnen afzienbare termijn verwachten wij dat er nog zo weinig bankleningen zijn dat er onderpanden (zoals hypotheek op onroerend goed, pandrecht op voorraden etc.) kunnen worden afgegeven. Op dat moment gaat de rentevergoeding op nieuw af te sluiten overeenkomsten natuurlijk wel omlaag.

Hoe realiseert Bakker Hilvers het rendement?
Ook de bank vraagt behoorlijke vergoedingen, ondanks het feit dat u zelf vrijwel geen spaarrente ontvangt bij de bank. Het rendement dat de bank normaal gesproken maakt, is nu extra voor u!

Wat zijn de resultaten tot nu toe?
In het najaar van 2013 hebben we voor de eerste keer € 45.000 aan crowdfundingfondsen geworven. Hiermee hebben we onze nieuwe Boer-Bakker-Molenaarwinkel in Winkelcentrum de Lely ingericht. Op 23 januari 2014 was de officiële opening. Eind 2015 waren al deze leningen alweer afgelost.

In januari 2014 hebben we € 35.000 ingezameld waarmee we de overname van een bakker in winkelcentrum de Drieslag (Malburgen) hebben gefinancierd. Binnen twee weken konden we de deuren van deze winkel (her)openen en inmiddels draait de winkel weer zeer succesvol.

In mei 2014 is ons filiaal in de binnenstad verhuisd naar een nieuwe locatie, Broerenstraat 6. Mede door de € 40.000 die we dankzij crowdfunding ophaalden, konden we deze winkel ook in het Boer-Bakker-Molenaarthema inrichten.

In het voorjaar van 2015 hebben we ons filiaal in Rijkerswoerd verbouwd en ingericht als artisanale bakkerij. In dit filiaal staat het ambacht van de bakker letterlijk weer centraal. De winkel is uitgerust met een kleine open bakkerij waar een bakker dagelijks bezig is om verse broden en andere producten te bereiden en te bakken. Het terras is vervallen maar het blijft wel mogelijk om, genietend van een kopje koffie, de bakker aan het werk te zien en te wachten op vers warm brood uit de oven. In deze ambachtelijke (artisanale) omgeving ontbreken de trendproducten desem en spelt uiteraard niet. De financieringsbehoefte voor dit project was € 90.000. Dit is ook dankzij crowdfunding gefinancierd en gerealiseerd.

In het najaar van 2015 hebben we een nieuw filiaal geopend in winkelcentrum Presikhaaf. Ook in dit filiaal staat het ambacht van de bakker weer centraal. De winkel is, net als in Rijkerswoerd, uitgerust met een open bakkerij waar een bakker dagelijks bezig is om verse broden en andere producten te bereiden en te bakken. Ook de kinderbakkerij die we vroeger in Rijkerswoerd hadden willen we uiteindelijk in deze vestiging weer nieuw leven inblazen. De financieringsbehoefte voor dit project was € 100.000. Dit is ook dankzij crowdfunding gefinancierd en gerealiseerd.

In 2016 waren er twee nieuwe projecten, namelijk de nieuwe leerbakkerij in het centrum van Arnhem (een samenwerkingsproject met Siza) en een nieuw filiaal in het centrum van Duiven. Beide projecten (waarmee bijna € 150.000 was gemoeid) waren in enkele weken volgestort door mensen die op de wachtlijst stonden voor crowdfundingprojecten.
 
In 2017 is de nieuwe winkel in de Arnhemse wijk Schuytgraaf geopend. Dit project was binnen 14 dagen volledig gefinancierd door particulieren.

In 2018 staan nieuwe projecten op stapel waarvan we u op de hoogte zullen houden.

×

Zoekresultaten