04-03-2021

Shaksuka met desembrood

Desembrood kan prima als avondeten. Zeker met dit lekkere recept!

Home Bewust eten Recepten Shaksuka met desembrood

Brood kan altijd, ook als avondeten. Zéker met dit lekkere recept!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

2 uien
4 tenen knoflook
olijfolie
2 rode paprika’s
1 gele paprika
1 blik tomatenblokjes
zout, peper
2 theelepel (gerookt) paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
4 eieren
8 takjes selderij
1 desembrood

Snipper de ui en de knoflook en fruit in een ruime pan met een snuf zout, zachtjes aan in een scheut olie. Snijd de paprika’s in stukjes en doe ze bij de uien. Bak een paar minuutjes. Voeg de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe door.

Breng de groentesaus op smaak met zout, peper, paprikapoeder en komijn. Proef: is het hartig genoeg? Maak een kuiltje in de saus en breek daar een ei in. Herhaal dit tot de eieren op zijn. Zet het vuur laag en laat de eieren stollen.

Hak de selderij en strooi dat over de shaksuka. Snijd het brood in grote stukken en serveer met de shaksuka.

Bereidingstijd: ca.20 minuten

Bron: brood.net

Terug naar overzicht