06-07-2020

Focaccia met pikante kabeljauw

Doe eens iets anders op je brood dan kaas!

Focaccia met pittige kabeljauw
Home Bewust eten Recepten Focaccia met pikante kabeljauw

Brood kan op zoveel meer manieren belegd worden dan met kaas! Wat dacht je van dit lekkere recept met kabeljauw?

Ingrediënten:

  • 4 stukken focaccia brood
  • 300 gram kabeljauwfilet
  • 1 eetlepel knoflooksaus, kant en klaar
  • 1 citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 Madame Jeanette peper of Adjuma peper*
  • 1 ui
  • 1 bosje selderij
  • 1 theelepel viskruiden
  • 2 augurken, zoet-zuur
  • 1 kropsla voor garnering
  • Olijfolie
  • Zeezout

Bereiding:

Knoflook pellen en in de knijper fijnknijpen. Peper heel fijn snijden. Pas op voor je ogen, de Madame Jeanette pepers zijn erg scherp. Wrijf niet in je ogen als je deze net gesneden hebt! Was je handen goed.
Selderij wassen, overtollig water eraf schudden en fijn snijden. Ui pellen en fijnsnijden. Fruit in een koekenpan de ui glazig. Voeg de knoflook, de Madame Jeanette en de viskruiden toe. Snij de kabeljauw in reepjes en voeg deze aan het mengsel toe. Bak de kabeljauw mee totdat deze gaar is. Voeg de selderij toe en verwarm even mee, breng op smaak met zout en een beetje citroensap.
Vul het broodje met wat kropsla, wat gesneden zoetzure augurk en de kabeljauw. Maak het af met een lepeltje knoflooksaus.
Bron: brood.net

Terug naar overzicht