Home Bewust eten Allergieën en dieet

Allergieën en dieet

Heb je een voedselallergie of -intolerantie of volg je een speciaal dieet? Ook dan kun je bij Bakker Hilvers terecht. Met meer dan 100 broodsoorten komen we aan de bijzondere wensen van veel klanten tegemoet. Lees hier meer over onze verschillende producten. Heb je een vraag? Mail ons gerust!

Allergenendeclaratie

Heb je een voedselallergie of -intolerantie? In onze webwinkel vind je bij elk product de ingrediënten en allergenen. Twijfel je of een product van Bakker Hilvers in jouw dieetvoorschrift past? Neem dan telefonisch of per e-mail contact op met ons kantoor in Arnhem. Volg in ieder geval altijd de adviezen van je diëtist of arts op. Let op: wij verwerken in onze bakkerij allerlei grondstoffen met noten waardoor er in onze producten sporen van noten kunnen zitten.

Vezelrijk dieet

Vezels dragen bij aan een goede darmwerking en een goede stoelgang. Wie vezelrijk wil of moet eten, kiest bij voorkeur voor volkorenproducten in plaats van tarweproducten. Door het gebruik van de hele graankorrel (bij tarwe alleen de kern van de graankorrel) bevat volkoren namelijk van nature meer vezels, vitamines en mineralen. Ook Speltbrood bevat van nature veel vezels. Daarnaast heeft Bakker Hilvers ook brood met toegevoegde vezels in het assortiment. Ons advies voor een vezelrijk dieet: volkoren brood - Hilvers Dubbel Vezel - Speltbrood

Zoutarm dieet

Uit onderzoek is gebleken dat Nederlanders teveel zout consumeren. Een structureel te hoge zoutinname vergroot de kans op een hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en nierschade. Consumenten krijgen zout vooral binnen door kant-en-klaar producten, soepen en sauzen, maar ook door brood. Bakkers spelen dus een belangrijke rol bij de aanpak van dit probleem. Daarom heeft de overheid een zoutrichtlijn bepaald voor broodproducenten die is ingegaan op 1 januari 2013. De nieuwe richtlijn betekent een reductie van 25% zout in de broodreceptuur. Bakker Hilvers past deze richtlijn al sinds januari 2012 toe, dus ruim voor de overheid dit verplicht stelde. Ons advies voor een zoutarm dieet: alle broodproducten van Bakker Hilvers voldoen aan de zoutrichtlijn van de overheid.

Extra vitaminen en mineralen

Nederlanders zijn bij uitstek broodeters, omdat brood goed is voor de broodnodige koolhydraten en vezels. Maar wist je dat een aantal van onze broodsoorten ook heel veel andere belangrijke bouwstoffen, zoals vitamine B1, B2, B12, C en ijzer bevatten? Ons advies voor brood met extra voedingsstoffen: volkoren brood - Vikorn - Speltbrood 

Suikervrij

Bakker Hilvers heeft diverse soorten suikervrij gebak in het assortiment. Dit varieert echter regelmatig. Vraag daarom in de winkel naar de (bestel)mogelijkheden of mail naar bakker@hilvers.nl als je een specifieke wens hebt. 

Volg altijd de adviezen van je diëtist of arts op. Twijfel je of een product van Bakker Hilvers in je dieetvoorschrift past? Neem dat telefonisch of per e-mail contact op met ons hoofdkantoor in Arnhem. Wij kunnen je dan informeren over de exacte ingrediënten van onze producten.